Rendkívüli találatról számolt be a mélytengeri expedíciókra szakosodott Odyssey Marine Exploration. A társaság mintegy 1000 uncia aranyat hozott felszínre egy több mint 100 évvel ezelőtt elsüllyedt hajó roncsairól, mely ráadásul további közel 100 millió dollár értékben rejthet a sárga nemesfémből. 2014. május 6

Mintegy 1000 uncia aranyat hozott a felszínre az Odyssey Marine Exploration. A sárga nemesfémet egy 1857-ben elsüllyedt hajó roncsaiból hozták felszínre. Az elsüllyedt SS Central America a legnagyobb ismert víz alatti aranyrakománnyal rendelkező hajó. A Marketwatch cikke alapján az Odyssey számításai szerint a hajó fedélzetén érmék formájában további mintegy 86 millió dollár értékű arany található.

A lapátkerekes gőzhajó 1857. szeptember 2-án került viharba, mely a vesztét okozta a dél-karolinai partok mentén. A fedélzeten 477-en utaztak , többségében bányászok és üzletemberek, akik Kaliforniából az aranyláz idejénfelhalmozott vagyonukkal indultak haza. Az elsüllyedt hajó roncsait 1988-ban találták meg.

befektetési arany


A bejelentésre az Odyssey Marine Exploration részvényeinek az árfolyama a tegnapi kereskedésben 7,6 százalékkal került feljebb, majd a zárást követően további közel 1 százalékkal emelkedett.

forrás:portfolio.hu