Az orosz elnök még 2012-ben adta ki az elfogató parancsot Soros György és más pénzügyi terroristák ellen. 01/20/2014

"Soros finanszírozta azt az orosz ellenzéket, akik lelepleződtek a legutóbbi választások manipulálásával és akik a (hitetlen/bizonytalan/kétkedő) lakosságot utcai zavargásokra uszítva próbálták megdönteni a rendszert. Sorosnak már nincs sok esélye folytatni a mocskos játékait és spekulációit, amelyekkel - a Rothschildokkal, Rockefellerekkel és más sakálokkal szorosan együttműködve, a világ globális pénzügyi rendszerét akarja térdre kényszeríteni." - mondta Putyin.

"Soros dán és svéd devizákkal fedezett derivatív ügyletekkel indított támadást az orosz valuta ellen a pénzpiacon. Ne feledjük, hogy Soros luxemburgi bankok segítségével használta ezeket a direktívákat, megsértve az EU tagállamai által aláírt II. Baseli Egyezményt, mely szigorúan tiltja az ilyen kereszt-fedezett ügyleteket." - tette hozzá az orosz elnök.

Putyin a Reserve Federal (FED) elnökével, Ben Bernankevel is összetűzésbe került. Azt mondta Bernankenek, hogy az Orosz Föderáció nem tűri tovább a Soros György és Marc Rich féle egyének tömeges deviza csalásait, melyekkel a világgazdaságot akarják destabilizálni.

Az IMF ( Nemzetközi Valutaalap ) és az Európai Interpol is "vörös riasztást " adott ki nemcsak Soros, hanem más pénzügyi cápák, mint a Bush-Clinton családi bűnszövetkezet és Marc Rich, valamint svájci székhelyű Richfield Commodities Brókercég ellen.