Karatbars arany 1 gramm

A villágon egyedülálló, hamisíthatatlan certifikációt adunk minden aranyrúdhoz.

 

Minden egyes aranyrúdunk certifikációja:  LBMA minősítés

                                                             - egyedi, dombornyomott azonosítóval

                                                            - Braille-írással, úgynevezett "vakírással"

                                                            - hologramos biztonsági matricával

                                                           rendelkezik.

LBMA

A London Bullion Market az arany és az ezüst legfontosabb, tőzsdén kívüli kereskedési helye, valamint a világ egyik legjelentősebb nyersanyag-kereskedelmi pontja Londonban. 1919 óta itt állapítják meg az arany világpiaci árát, és 1897 óta az ezüstét. A kereskedést a London Bullion Market Association (LBMA) koordinálja.


Az LBMA története

London akkor vált először az aranykereskedelem világközpontjává, amikor 1671-ben Moses Mocatta Amszterdamból Londonba hajózott, hogy arannyal és gyémánttal kereskedjen. Bankja, a Mocatta & Goldsmid 1684-ben kezdte meg üzleti tevékenységét, 10 évvel az angol Bank of England alapítása előtt.

1717-ben az angol pénzverdék felügyelője, Sir Isaac Newton, túl alacsony aranyárat állapított meg az ezüstre, és ezzel letette az aranynorma „alapkövét”, amelynek kereken 200 évig kellett volna érvényben maradnia. Ennek a következménye az lett, hogy Angliában az ezüst lassan eltűnt a készpénzforgalomból.

1809-ben kezdett az N. M. Rothschild & Sons bank aranyrudakkal és aranyérmékkel kereskedni. A napóleoni háborúkban a bank aranyérméket csempészett át a Csatornán, hogy a brit csapatok előrenyomulását Franciaországban finanszírozza. Nathan Mayer Rothschild egy vagyont keresett a háborún, és a brit kormány legbefolyásosabb pénzügyi embere lett. Az ezüst árának (Silver Fixing, 1897) és az arany árának (Gold Fixing, 1919) londoni megállapításával létrejött az a piacszerkezet, amely ma is ebben a formában létezik. Az alapítók Mocatta & Goldsmid, Samuel Montagu & Co., Pixley & Abell, valamint Sharps & Wilkins voltak.

1919. szeptember 12-én az N. M. Rothschild & Sons vette át a Gold Fixing elnökségét. Ezen a rendezvényen a kereskedők naponta egyszer találkoztak a Rothschild bankházban, hogy megállapítsák a keresletet és a kínálatot. Ha a kettő egyensúlyban volt, a résztvevők meghajtották angol zászlóikat, és az aznapi aranyárat rögzíteni lehetett.

A Financial Services Authority (FSA, az angol pénzügyi szolgáltató ágazat szabályozó hatósága) 1987 óta szabályozza a London Bullion Market működését. A második világháború kitörése után 1939. szeptember 3-án a londoni aranypiac bezárt, az ezüstpiac a Bank of England kizárólagos irányítása alá került. 1946-ban az ezüstkereskedés részlegesen újra beindult, majd 1953-ban teljesen megnyitották. 15 év kihagyás után először 1954. március 22-én került sor újra az aranyár rögzítésére.

Amikor a brit kormány 1967 novemberében elhatározta a fontsterlingaz amerikai dollár után a legfontosabb tartalékdevizaleértékelését, a London Bullion Marketet megrohamozták az aranyért. Ezután 1968. március 17-én aláírtak egy egyezményt az aranypiac kettéosztásáról. Az egyik ár szabadon alkalmazkodhatott a piachoz, a másik viszont rögzített volt. Két hetes zárva tartás után 1968. április 1-én a London Bullion Marketet újra megnyitották. Ettől az időponttól kezdve létezik egy második napi találkozó, amely az aranyárat az amerikai tőzsdék nyitásakor újra rögzíti.

1987-ben a Bank of England-dal egyeztetve megalapították London Bullion Market Association-t, amely akkor a nemesfém-piac szabályozó hatósága volt. Nagy-Britanniában azóta az elsődleges szabályozó hatóság a Financial Services Authority (FSA).

1999 óta az aranyárat, és 2004 óta az ezüstárat is telefonon állapítják meg. 2004 áprilisában az N. M. Rothschild & Sons 200 év után az egész nyersanyag-kereskedelemből, és ezzel az aranykereskedelemből kivonult. Okként a határidős árukereskedelem lecsökkent hozamát adták meg: 1999-ben a nyersanyag-kereskedelem a bank teljes londoni területe bevételének 8,8 százalékát adta, míg a 2003-as pénzügyi évben ez a részarány már csak 2,2 százalék volt.

(Forrás: Wikipédia)

Karatbars arany 1 gramm